Monday, August 12, 2024

Nitelikli hırsızlık suçu ile banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçu arasında da fark vardır

Sıcak Gelişme: Bitcoin Fiyatı Ani Düşüş Yaşadı - 69.000 Doların Altı Görüldü! Ekim Ayı Bitcoin (BTC) Fiyatı Bu Tarihsel Modelin Öncülüğünü Yaptı! Bitcoin'in fiyatı düşerse, diğer kripto paraların değerlerinin de bunu takip etmesi muhtemeldir. Kripto paraların parayla ölçülebilen değerleri olup ve kanunen haczi yasaklanmış değildir. Ancak, bilgisayar korsanının saldırıyı sadece mümkün olup olmadığını görmek için gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bu sitede yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel nitelikte bilgi vermeyi amaçlamakta olup bu kapsamda söz konusu tavsiyelerin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceğini; mali durumunuzla birlikte değerlendirildiğinde, risk ve tahmin ettiğiniz getiri tercihlerinizle uygun olmayabileceğini ve bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesinin beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabileceğini önemle hatırlatmak isteriz. FTX hack'i ve buna eşlik eden yasal drama ve medya sirki - diğer çok sayıda yüksek profilli kripto para birimi hack'leriyle birlikte - kripto sahiplerinin ve alım satım yapanların olası saldırıların farkında olması gerektiğini gösterdi. Memiş'in bu uyarısı, kripto para yatırımcılarının riskleri daha dikkatli değerlendirmeleri gerektiğini işaret ediyor. 'a çıkabileceğini tahmin ediyor. OKX Racer,Moon veya Doom'u seçerek Bitcoin fiyatını tahmin etmenizi sağlayan bir Telegram mini uygulamasıdır. Bitcoin cüzdanı, Bitcoin'lerinizi saklayabileceğiniz ve işlem yapabileceğiniz bir dijital cüzdandır. Soğuk bir cüzdan edinin - Bunlar Bitcoin'lerinizi çevrimdışı olarak (donanım üzerinde) saklar ve bu da bilgisayar korsanlarının hedef almasını çok daha zor hale getirir. Bilgisayar korsanları, madeni paraları çekmek için sahiplerinden çalınan özel anahtarları kullanarak siber suçu gerçekleştirdi ve anahtar hırsızlığı yoluyla gerçekleştirilen bilgisayar korsanlığının en iyi örneğini oluşturdu.

Kasım 2022'de gerçekleştirilen FTX hack'i belki de en kötü şöhretli hack'lerden biridir. Kripto para madenciliği, kripto para birimlerinin işlem onaylarını ve ağ güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir işlem gücü sürecidir. Madencilik, karmaşık matematiksel problemleri çözerek yeni kripto para birimlerinin blok zincirine eklenmesi işlemidir. Madenciler, ağa bağlı bilgisayarlarını kullanarak karmaşık matematiksel problemleri çözerler ve blok zinciri (blockchain) adı verilen dağıtık veri tabanına kaydederler. Kaspersky Internet Security sizi kötü amaçlı yazılım istilasına, casus yazılımlara, Bitcoin Borsası veri hırsızlığına karşı savunur ve banka düzeyinde şifreleme kullanarak çevrimiçi ödemelerinizi korur. Bunlar kripto ortamını korumak için çok önemli olsa da, bilgisayar korsanlarının hedef alması kolaydır, BTC/USDT örneğin köprü koduna hatalar ekleyerek veya kriptografik anahtarları kullanarak. Kripto para saldırısı, borsadaki coinlere erişmek için çalınan yönetici anahtarları kullanılarak ve daha sonra Ethereum ve Binance aracılığıyla dışarı aktarılarak gerçekleştirildi. Sonunda çalınan tüm fonları iade etti. Kripto para borsaları: Coinbase, Binance gibi platformlarda hesap açarak, geleneksel para birimleri (USD, EUR vb.) veya diğer kripto paralarla alım yapılabilir. Online bankacılık gibi, kripto para ağları da güçlü kriptografi ismi verilen, kullanıcı ve hesap bilgilerini anlaşılamayacak bir koda dönüştüren matematiksel yöntemler kullanır. Kripto para (veya kripto varlık), işlemleri güvenceye almak için kriptografi yani şifreleme kullanan, çalışma şekli nakite alternatif bir değişim aracı olarak tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto paralar, finansal sistemde yenilikçi değişiklikler sunarak, geleneksel para birimleri ve finansal işlemlere alternatif oluşturmuşlardır. Cardano (ADA), Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT) gibi diğer kripto para birimleri de yüksek piyasa değerine sahip olup, çeşitli kullanım amaçları ve özellikler sunar. 2022'de kripto para hack'leri çeşitli borsalarda toplam 3,8 milyar dolar çaldı; bu rakam 2021'de 3,3 milyar dolardı.

Köprü saldırısının en iyi örneklerinden biri olan Nomad Bridge kripto ticareti saldırısında, Kripto Para Borsası bir bilgisayar korsanı platformun kullanıcıların farklı blok zincirleri arasında para taşımasına olanak tanıyan işlevselliğini istismar ettiğinde kullanıcılar 190 milyon dolar kaybetti. En önemli güncellemelerden biri 2021'de yayına giren Taproot Güncellemesidir. Ağustos 2021'de meydana gelen bir başka büyük kripto borsası saldırısında, Poly Network yazılımındaki bir güvenlik açığından yararlanılarak 611 milyon dolar değerinde kripto para çalınmıştı. Bilgisayar korsanları Aralık 2021'de Bitmart borsasına saldırdığında 196 milyon doların üzerinde para çalındı. Çünkü Bitcoin paritesi hâlâ 27 Aralık 2021 tarihindeki 52 bin dolarlı seviyelerinin altında seyreden düşüş trend çizgisinin etkisi altında. Aralık 2019'da, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu Eski Başkanı Christopher Giancarlo, odanın danışma kuruluna atandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak'ta onaylamıştı. Kripto paralar ortaklık hakkı ya da borçlanma aracı olmadığından menkul kıymet sayılmayacaktır. Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, Bitcoin ve diğer kripto paralar hakkında önemli bir uyarıda bulundu. Birleşik krallık son zamanlarda kripto para birimlerinin popülaritesinde bir artış gördü ve yeni bir dijital ödeme çağının başladığına dair görüş belirtmeye başladı. Bitcoin'in arzını toplam 21 milyonda sınırlı tutmak amacıyla yaklaşık 4 yılda bir gerçekleşirken, son Bitcoin yarılanması Mayıs 2024'te gerçekleşti. Mart 2022'de, şimdiye kadarki en büyük kripto para birimi saldırısı, Kuzey Koreli bir hack grubu olduğuna inanılan bir grup siber suçlunun oyun odaklı Ronin Network borsasına girerek Ethereum ve USDC stablecoin kripto para birimlerinden yaklaşık 615 milyon dolar çalmasına tanık oldu. Ocak 2023'te FTX borsasına yapılan bir saldırı sonucunda 15 milyon dolar değerinde coin çalındı. İlki, Mt. Gox'un tüm kripto işlemlerinin neredeyse %70'ini gerçekleştirdiği 2011 yılında, saldırganların yaklaşık 400.000 dolar değerinde coin çaldığını gördü.

Bu bölgede destek bulan Bitcoin, tekrar 66.278 dolar seviyesinin üzerindeki aralığın orta kısmına yükselmeyi başardı. Wrapped Bitcoin, ERC-20 ağında bulunduğu için Bitcoin'e göre daha kısa ortalama blok süresine (yaklaşık 15 saniye) sahiptir ve ERC-20 destekli merkeziyetsiz finans uygulamalarıyla çalışabilir. Ancak, kripto borsası 2014 yılında hacklendiğinde - mevcut tüm bitcoinlerin yalnızca yaklaşık %7'sini işlerken - bilgisayar korsanları platformun sıcak cüzdanlarından yaklaşık 437 milyon dolar çaldı. Kısa vadede Daan Crypto Trades, "son birkaç aydır çok sayıda ret gören" 70.000 ila 74.000 dolar aralığını takip ettiğini belirtti. Son yıllarda "Bitcoin", "Ethereum" ve "Dogecoin" gibi kelimelerin yaygın kullanıma girmesi ve popüler kültür referansları olarak ortaya çıkmasıyla birlikte kripto paraların yükselişine tanık olduk. Bitcoin ne kadar zaman önce ortaya çıktı? Fiyatının 2017 yılında ani yükselişi birçok milyoner yatırımcının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Mt. Gox, Japonya'da kurulmuş bir borsaydı ve 2010 yılında Bitcoin borsasına yeniden konuşlandırıldı. Ayrıca bir blok b içeriğini kaldırabilecek bir hash fonksiyonu h düşünün. Blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilen kripto para, merkezi olmayan ve düzenlenmemiş bir dijital para birimidir. Bancor Protokolü, kripto para birimi belirteçlerinin, takası kolaylaştırmak için bir emir defterine veya karşı tarafa ihtiyaç duymadan blok zincirleri dahil diğer belirteçlere otomatik olarak dönüştürülmesine izin vermek için kullanılan merkezi olmayan değişim ağları için bir standarttır. Git gide daha fazla firma Bitcoin kabul ettikçe, insanlar bunu gerçek bir para gibi kullanabilecek. Alışveriş: Kripto paralar, giderek artan sayıda çevrim içi ve fiziki mağazada kabul edilen bir ödeme yöntemi haline gelmiştir. Stormgain gibi bazı yatırım platformları ve cüzdanlar için hack'ler henüz büyük bir sorun haline gelmedi - ancak belki de bu sadece bir zaman meselesidir. Nihayetinde neredeyse değersiz olan bu madeni para, dünyanın en büyük varlıklarından biri haline geldi.

Çevrimiçi ortamda güvende kalmanın en iyi yollarından biri yüksek kaliteli bir antivirüs kullanmaktır. En iyi bilinen kripto paralardan bazıları Bitcoin, Ethereum, Tether, Cardano ve Dogecoin'dir. Bu teknolojilerin bir trend ya da heves, faydalı ya da faydasız ve iyi ya da kötü olduğu sonucuna varmayı okuyucuya bırakıyorum. Bununla birlikte, politik ve ekonomik gelişmeler doğrultusunda değişime tabi olan fiat para birimlerine sahip ülkelerdeki para politikasından farklı olarak, BTC USDT Bitcoin ekosistemi tamamen merkeziyetsiz bir para sistemidir. Bazı kripto sahipleri kripto paralarını, özünde kullanıcıların coinlerini takas etmelerine veya saklamalarına olanak tanıyan çevrimiçi platformlar olan coin borsaları ile yönetmeyi tercih etmektedir. Gamer Guy'ın Web3 versiyonu olan Sealana, Solana ağındaki bir sonraki popüler meme coin projesini bulmaya ve bulunduğu ortamdan kurtulmaya çalışıyor. PC Gamer. 1 Mayıs 2013. 16 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. E-Sports Entertainment. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 16 Eylül 2015. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 22 Eylül 2015. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 8 Ağustos 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kripto varlıklara ilişkin düzenleme yürürlükte Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler yürürlüğe girdi. İşte tam da burada ekran kartları devreye girdi. Burada ekran kartları için de ayrı bir paragraf açmak lazım. İşlemciyi kullanmanın bir anlamı olmuyordu çünkü harcanan güç ile çıkartılan kripto paranın getirisi arasındaki fark çok ciddi boyutlara ulaşmış durumdaydı. Nitelikli hırsızlık suçu ile banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçu arasında da fark vardır. Fail; hırsızlık suçunun tanımını aşan bir şekilde ve hileli davranışlarla aldatıcı hareketlerde bulunmuşsa, bu durumda hakkında TCK m.158/1-f'de yer alan nitelikli dolandırıcılık, bundan başka banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suretiyle yarar sağlamışsa da bu durumda hakkında TCK m.245'de düzenlenen banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılmasına ilişkin ceza tatbik edilecektir.

No comments:

Post a Comment

However, this allowed malicious actors to make up faux "block" data that was very long as a type of denial-of-service attack (DoS attack)

We at present settle for Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), and Bitcoin Money (BCH) by our cryptocurrency provider, Bitpay. This makes it stand...